Föreläsaren

– Maria Steinberg, kursledare för "Arbetsmiljörätt"

”Få en omfattande överblick i arbetsmiljörätt!”

Varför ska man gå Arbetsmiljörätt?
– Man ska gå kursen för att man får en bra överblick i ämnet arbetsmiljörätt!

Vem tycker du ska gå kursen?
– Kursen ger ju 15 högskolepoäng. Men det är viktigt att poängtera att alla är välkomna – oavsett tidigare utbildning. Det handlar om personalchefer, arbetsmiljöingenjörer, huvudskyddsombud, ombudsmän, anställda på myndigheter. Till kursen brukar det komma deltagare från såväl arbetsgivar- som arbetstagarsidan, offentlig som privat sektor, kvinnor som män. Det brukar ge en bra blandning!

Vad kommer deltagarna förhoppningsvis ha lärt sig efter kursen?
– Mycket om arbetsmiljörätt! Vad ett arbetsmiljöbrott är, hur reglerna ser ut vid arbetsskada och rehabilitering, hur arbetstidslagen ser ut och traditionell arbetsrätt. Vi har samlat flera av Sveriges experter som kursföreläsare.

Hur brukar du lägga upp kursen?
– Kursen är upplagd på åtta utbildningstillfällen och en träff för examination. Examinationen är antingen en uppsats eller muntlig tentamen.

Deltagare

Sari Rosenström, Ergonom, Volvo Personvagnar
En mycket intressant utbildning som ger många konkreta verktyg och intressanta diskussioner. Det har varit högt till tak och jag gillar verkligen innehållet och bredden på kursen! Maria Steinberg får det att låta roligt och lätt. Hon känns inte som en paragrafryttare – trots att hon är så kunnig.

- Rebecka Bohlin, Frilansjournalist, författare, Bit inte ihop!, Egen företagare
Maria är verkligen insatt och intresserad av ämnet! Jag gillar att kursen tränger in på djupet av juridiken när det kommer till arbetsmiljöfrågor och det är inspirerande att utbildningen lockat så många olika kursdeltagare med olika ingångar till frågan. Det är personer från fack- och arbetsgivarhåll, från det offentliga och det privata, från alla typer av yrkesgrupper och från alla delar av landet. Det gör att det blir riktigt många intressanta diskussioner och som kursdeltagare bygger man upp ett nätverk.

Läs mer om utbildningen Arbetsmiljörätt 15hp