Digitala utbildningar, självstudier

Digi Flex - var som helst, när som helst! Ladda ner din utbildning och delta när det passar dig bäst. Digitala utbildningar är ett uppskattat alternativ till klassrumsföreläsningar och passar mycket bra som verktyg både för punktinsatser för den enskilde och för större kompetensutvecklingsinsatser i organisationen då de är mycket tids- och kostnadseffektiva.

Våra självstudiekurser

Arbetsgivaren har ett tydligt ansvar när det gäller att utbilda chefer och arbetsledare inom arbetsmiljö. Samtidigt har många organisationer svårt att lösa kompetensförsörjningen. Kostsamma utbildningsprogram och resor, produktionsbortfall och svårighet med att hitta tiden för utbildning och få ihop datum för större utbildningsinsatser är vanliga hinder därför väljer fler och fler verksamheter en digital utbildning istället.

Utbildningarna i sig kan göras som punktinsats för en enskild deltagare eller som gemensam kunskapsplattform för hela personalgruppen och ger goda förutsättningar för verksamheter att lyckas med arbetsmiljöarbetet i ett långsiktigt perspektiv.

Gemensam kunskapsplattform

Utbildningarna utgör en gemensam kunskapsbank för hela arbetsmiljöorganisationen. Den ger goda förutsättningar för verksamheter att lyckas med arbetsmiljöarbetet i ett långsiktigt perspektiv.

Som kund tilldelas en administratörslicens för hela gruppen. Ett enkelt sätt att följa alla deltagares aktiviteter i systemet, stödja och motivera gruppen att fullfölja hela programmet. Med den statistik och återkoppling som systemet ger får också administratören en aktuell status för kompetensnivån och den så viktiga dokumentationen på plats. Påminnelser sköter systemet och varje deltagare får, efter genomförd kurs och/eller godkänt test, ett diplom.

Från oss utgår rapporter på genomförandestatus varje månad. Rapporten sänds till beställaren. Där får beställaren en övergripande statistikrapport som visar vem som öppnat utbildningen, aktiverat den, hur mycket som är genomfört och vilka som är klara.

Våra digitala utbildningar används inom både offentlig och privat sektor och i såväl stora som små verksamheter. Innehållet kan anpassas och kombineras för att fungera som del i koncept. Kontakta oss gärna för rådgivning så berättar vi mer. 

Molnbaserat

Tjänsten är molnbaserad, enkel att använda, och kräver inte avancerad tekniskprestanda på användarens dator.

Ni loggar in och kommer igång direkt, ingen installation krävs. Ni har därmed alltid den senaste uppdateringen och behöver inte själva genomföra uppdateringar i efterhand.

FAQ och systemkrav

Vilken webbläsare ska jag använda när jag loggar in på utbildningen?
Svar: De webbläsare som fungerar är:

  • Google Chrome (autouppdaterade versioner)
  • Firefox (autouppdaterade versioner)
  • Safari (autouppdaterade versioner)
  • Internet Explorer version 11 eller senare
  • Microsoft Edge

Vilka inställningar behöver min webbläsare ha?
Svar: Javascript behöver vara aktiverat i webbläsaren vilket det oftast är eftersom nästan inga sidor fungerar annars.

Vilken hastighet behöver min internetuppkoppling ha?
Svar: Det behövs en internetuppkoppling som inte är för långsam (Vi rekommenderar mer än 1.5Mbit/s för att videofilmerna i utbildningen inte ska hacka)

Jag har begärt ett nytt lösenord men det kommer inte något mejl där jag kan göra återställningen, vad ska jag göra?
Svar: Det allra vanligaste är att mejlet har hamnat i din spam- eller skräpkorg. Öppna den och se om mejlet har hamnat där. Nästa steg är att kontakta din IT avdelning, ibland händer det att mejlet fastnar i ett extra filter som IT har åtkomst till.

Jag har fått ett återställningsmejl men det fungerar fortfarande inte! Hur kommer jag vidare?
Svar: Se till att du använder det senaste mejlet från oss, det är inte ovanligt att man klickar flera gånger av misstag och därmed beställer flera mejl! Varje gång du klickar/beställer ett nytt så blir det andra av säkerhetsskäl inaktuellt.

Jag kommer inte åt kunskapstestet, hur gör jag det?
Svar: Du måste se klart alla filmer. Se även till att du tagit del av och läst allt självstudiematerial som är markerat som obligatoriskt. När samtliga obligatoriska dokument har blivit avbockade kommer ditt kunskapstest att synas längst ned på sidan där du ser översikten med kapitelindelningen.

Jag har läst och tagit del av självstudiematerialet men de bockas inte av på min skärm. Måste jag läsa om allt nu?
Svar: Vår server känner av vad du läst och inte, detta finns loggat hos oss. I vissa webbläsare händer det ibland att man måste ladda om sidan, antingen genom knapptryckning på tangentbordet eller direkt i webbläsaren

Kan jag göra om kunskapstestet?
Svar: Ja, du får i samband med svarsresultatet möjlighet att se vilka områden du behöver repetera för att klara av utbildningen.

Hur får jag mitt intyg?
Svar: Ditt intyg kommer sänt till din e-postadress som din inloggning sändes till.

Jag kan inte komma in på kursen längre?
Svar: Har du inte loggat in på utbildningen sedan länken sändes ut och det har gått mer än en vecka har länken av säkerhetsskäl blivit inaktiv.

Jag kan inte få igång videodelen i utbildningen?
Svar: Se om du använder rätt webbläsare enligt ovan, om du inte har någon av dessa eller för gammal version, behöver du ladda hem själv eller kontakta din IT.

Vilket är mitt användarnamn och lösenord?
Svar: Ditt användarnamn är din e-postadress. Lösenordet väljer du själv första gången du loggar in. Har du glömt lösenordet klicka på glömt lösenord och beställ ett nytt och följ instruktionen i det mejlet.

Jag har inte fått någon länk till utbildningen! Hur får jag tillgång?
Svar: Kontakta beställaren hos dig och se så att vi har fått tillgång till korrekt e-postadress och att du är med på listan över beställda licenser. Be kontaktpersonen i sin tur att kontakta oss om du inte finns med.

Kan jag logga in flera gånger i utbildningen?
Svar: Ja, du kan göra utbildningen stegvis eller hela på en gång. När du är klar kan du även välja att göra den fler gånger som repetition och stöd i ditt arbete.

Jag ska logga in, dock får jag meddelande att länken inte är tillgänglig när jag klickar länken. Jag kan således inte registrera mig för kursen. Vad gör jag?
Svar: Om det var längre än en vecka sedan du fick ditt mejl med inloggningsuppgifter från oss så stämmer det att länken inte längre är giltig och detta p.g.a. säkerhetsskäl. I meddelande du får om att länken inte är giltig finns en länk som du kan klicka på för återställning. Klicka på den och följ instruktion för att komma igång.

Vart vänder jag mig om jag har problem med min utbildning?
Svar: Enklast är att mejla till support@arbetsmiljoforum.se