Skyddsombudsrätt - fördjupningsutbildning

Föreläsaren

– Maria Steinberg, kursledare för "Skyddsombudsrätt - fördjupningsutbildning"

”Här ligger fokus på arbetsgivarens skyldigheter”

Varför ska man gå Skyddsombudsrätt - fördjupningsutbildning?
– Skyddsombudsrätt, som också är en kurs hos Arbetsmiljöforum, handlar främst om skyddsombudsombuds rättigheter. ” Skyddsombudsrätt - fördjupningsutbildning” fokuserar istället på arbetsgivarens skyldigheter. Tillsammans ger kurserna mycket god kunskap i arbetsmiljörätt.

Vem tycker du ska gå kursen?
– Skyddsombud, skyddskommittéledamöter, men även arbetsledare. Jag tycker förstås att båda ska gå ”Skyddsombudsrätt 1” och ”Skyddsombudsrätt 2”! Det spelar egentligen ingen roll vilken man går först.

Vad kommer deltagarna förhoppningsvis ha lärt sig efter kursen?
– De kommer att ha lärt sig om arbetsgivarens skyldigheter när det kommer till arbetsmiljörätt och hur man genomför systematiskt arbetsmiljöarbete, delegering. De kommer också att ha lärt sig mer om vilka som omfattas av Arbetsmiljölagen, vilket samordningsansvar det finns, vad kränkande särbehandling och arbetsmiljöbrott innebär – och mycket mycket mer!

Hur brukar du lägga upp kursen?
– Jag brukar ha föreläsningar varvat med grupparbete. Jag föredrar interaktiva kurser, där kursdeltagarna ställer mycket frågor. Då lär jag mig också!

Deltagare

- Mikael Karlberg, Huvudskyddsombud, LKAB Malmberget
Jag har tidigare gått ”Skyddsombudsrätt” och jag tycker fördjupningskursen är bra. Bra med en del repetition, vilket kan behövas, och en hel del nya kunskaper. Maria Steinberg är väldigt duktig och en bra lärare. Det har varit bra och nyttigt att få lära sig mer om den psykosociala arbetsmiljön – det kommer jag särskilt att ta med mig konkret i mitt arbete.

Läs mer om fördjupningsutbildningen i Skyddsombudsrätt