Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud
- E-learningprogram

Lär dig grunderna i arbetsmiljö med vår digitala självstudiekurs som kan genomföras i egen takt och pausas, och repeteras efter behov.
Sagt om utbildningen
Vi har sedan många år låtit våra nya chefer göra Arbetsmiljöforums digitala arbetsmiljöutbildning. Genom den kvalitetssäkrar vi att våra chefer har grundkunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete, den ger oss god kontroll samtidigt som den är mycket smidig att komma igång med!
Frida Lindqvist, Personaladministratör, Lärande i Sverige
Vi säkrar vårt arbetsmiljöarbete genom att låta våra samtliga chefer gå Arbetsmiljöforums digitala grundläggande arbetsmiljöutbildning. Det är ett smidigt sätt och ger våra chefer mycket goda förutsättningar att lyckas med arbetsmiljöarbetet.
Marcus Lindström, HR-specialist, Högskolan i Borås

Beskrivning

Arbetsgivaren har ett tydligt ansvar att utbilda chefer och arbetsledare i grundläggande arbetsmiljö. Samtidigt kan det vara svårt att hitta tiden för utbildning. Vår digitala utbildning är mer flexibel för dig som exempelvis har svårt att komma ifrån en heldag, eller bor en bit bort. Det är du själv som bestämmer när, var och i vilken takt du ska genomföra utbildningen. Dessutom kan du när som helst gå tillbaka och repetera avsnitt när du vill under tre månader.

Utbildningen går igenom arbetsmiljölagstiftningen och vilka krav, roller och uppgifter som finns inom arbetsmiljöarbetet. Den ger också kunskaper om hur ett bra systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs och hur ni kan arbeta förbyggande och skapa förutsättningar för en långsiktigt god arbetsmiljö.

Utbildningen kan göras som punktinsats för en enskild deltagare eller som gemensam kunskapsplattform för samtliga chefer och ger goda förutsättningar för verksamheter att lyckas med arbetsmiljöarbetet i ett långsiktigt perspektiv. Den är utvecklad för att kunna användas inom både offentlig och privat sektor och i såväl stora som små verksamheter.

Efter genomförd utbildning får alla deltagare sina nya kunskaper verifierade genom ett kunskapstest. Det gör att deltagaren kan känna sig säker på sina nya kunskaper inom arbetsmiljö och kan repetera utbildningen vid behov.

Vem riktar sig Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud- E-learningprogram till?

Kursen riktar sig främst till chefer men kan med fördel användas även av HR-personal och skyddsombud. Den är perfekt för organisationer som vill se till att alla berörda har en gemensam kunskapsplattform att utgå ifrån i arbetet.

Är du intresserad av mängdrabatt?
Vid beställning av 5 eller fler licenser, vänligen fyll i formuläret här så kontaktar vi dig med mer info inom kort. Här hittar du formuläret >>

Innehåll
  • Introduktion till arbetsmiljö bl.a. innehållande gällande lagstiftning
  • Roller inom arbetsmiljöarbetet
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Uppgiftsfördelning
Varför läsa kursen?
  • En flexibel utbildning som alla har tid med.
  • Passar både chefer och skyddsombud.
  • Ger en gemensam kunskapsplattform i organisationen!
Ämnesområde
Arbetsmiljö
Utbildningsnivå
Bas
Pris
3 995 kr/person
Omfattning

Beräkna en heldag i total tid för genomförande.

E-learning - Var som helst, när som helst. Logga in och delta när det passar dig bäst, ta paus och repetera efter vad som passar dig!

Kurstillfällen
Kontakt
Carina Lindvall
Carina Lindvall
Jag hjälper dig om du har några frågor om utbildningen.
Få full koll på Arbetsmiljölagens krav och hur du ska arbeta för att uppfylla dem och skapa en sund arbetsmiljö!