21 oktober 2022

Modern friskvård – en nyckel till framgång!

Digi Live
Friskvård är en av de många viktiga friskfaktorer som behövs för att vi ska må bra på arbetsplatsen och är en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet – men vad kan, bör och får egentligen rymmas inom begreppet? Vad ska en modern organisation fokusera på i en tid när såväl fysisk, mental som social hälsa är en utmaning för många? Hur lyckas man med en satsning på hälsa? Och vad är det egentligen vi ska lyckas med?

Enligt Världshälsoorganisationen är hälsa ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande”. Är några hundralappar per år till ett gymkort eller en friskvårdstimme per vecka tillräckligt för att främja hälsan på arbetsplatsen då? Är det långsiktigt hållbart? Hur kan vi forma en friskvård som antar såväl ett fysiskt som psykiskt och socialt perspektiv? 

Varmt välkommen till en digital konferens där vi lever som vi lär! Vi fyller en heldag med en balanserad mix av rörelse och kunskap; för ett starkare och friskare svenskt arbetsliv. Konferensen inleds och avslutas gemensamt vid skärmen och bjuder på inspiration och goda, praktiska exempel från lyckade storsatsningar inom näringslivet. Däremellan uppmuntrar vi till rörelse! Kanske vill du som deltagare ta en promenad, plocka ur diskmaskinen eller njuta av ett bad medan våra gäster levererar spetskompetens inom friskvårdsområdet? Du får lyssna till när vi utmanar friskvårdsbidraget med Skatteverket, diskuterar lönsamhet, hur vi engagerar och motiverar våra medarbetare, vikten av en stöttande kultur; samt undersöker företagshälsovårdens roll i friskvårdsarbetet. Därtill sticker vi ut hakan och tar upp lite obekväma frågor. 

Häng med på en digital konferens i rörelse! 

Program

8.30 Digital incheckning  

9.00-9.05 Inledning 

Madelene Karlsson, projektledare Arbetsmiljöforum 

9.05-9.15 Välkommen! 

Ann-Sofie Forsmark, moderator 

9.15-10.00 Dö ung så sent som möjligt 

Tänk om ett förbättrat glukosvärde i din organisation kan leda till att ni får bättre arbetsklimat, roligare på jobbet och mindre konflikter? Tänk om det går att förändra sitt eget liv genom kost och träning? Aldrig har hälsa varit hetare än nu. Aldrig har vi varit mer intresserade, men samtidigt ökar många sjukdomar snabbt.   

Göran Adlén, en av Sveriges mest kända framtidsspanare, ger sin bild om var hela hälsobranschen är på väg och berättar hur han själv lyckats förändra sitt liv genom träning, kost och en inställning med devisen ”don´t let the old man in”. Det är en underhållande och tänkvärd föreläsning som kan ge dig och din organisation ett ännu bättre liv. 

Göran Adlén, En av Sveriges mest prisbelönta föreläsare

10.00-10.15 Ann-Sofie Forsmark och Göran Adlén sammanfattar 

10.15-10.25 Paus 

10.25-12.00 Aktivitetspass med intressanta gäster i hörlurarna 

Under det här passet uppmuntrar vi till rörelse. Föreläsningarna sker genom samtal och du behöver därför inte sitta framför datorn. Passa på att röra på dig, välj en aktivitet som passar just dig! 

 • 10:25- 10.45 Friskvård för alla? 
  Ska friskvårdssatsningen omfatta alla? Hur motiverar man? Eller ska man hoppa över att få med motstridiga på tåget? 
  Magnus Lindwall, Professor i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi vid Göteborgs universitet
 • 10.50-11.05 Hur kan man använda sig av friskvårdsbidraget i en modern friskvårdssatsning? 
  Under det här samtalet utmanar vi friskvårdsbidraget. Vad får man göra? Vilka regler finns? Vilka regler gäller för appar och webbtjänster? Hänger friskvårdsbidraget med i moderna friskvårdssatsningar? 
 • 11.05-11.40 Hur lyckas vi med friskvårdsarbetet i ett hybridarbetsliv? 
  Hur förankrar vi våra friskvårdssatsningar på riktigt? Hur når vi alla? Vilka insatser fungerar verkligen? Vilka är misstagen att undvika? Fredrik Karlsson, VD och grundare på Twitch Health, hjälper arbetsplatser med friskvårdssatsningar som når fram och lyckas. 
  Fredrik Karlsson, Twitch Health som är bäst i Sverige på att hjälpa med friskvårdssatsningar som når fram. 
 • 11.40-11.55 Vilken är företagshälsovårdens roll för modern friskvård? 
  Peter Munck af Rosenschöld, VD Sveriges Företagshälsor 

12.00-13.00 Lunch 

13.00-13.05 Välkommen tillbaka! 

Ann-Sofie Forsmark, moderator 

13.05-13.15 Aktivitet för social hälsa 

13.15-14.00 Framgångsrikt Hälsoarbete- ett gott exempel

Maria och kollegor på Afa Försäkring har lyckats med det som många önskar- att driva och få effekt av sitt hälso- och friskvårdsarbete. I den här intervjun med Maria får ni höra om hur Afa Försäkring jobbar med hälsa, vad som varit framgångsfaktorer men även om vilka utmaningar de möter och har behövt hantera för att fortsätta få effekt med sitt arbete.
Maria Liljenberg, HR-specialist Afa Försäkring

14.00-14.15 Friskvård för hjärnan 
Karin Otterbjörk, Oxy Group 

14.15-14.45 Att driva ett strategiskt hälsoarbete - hur gör man? 

I det här passet knyter Ann-Sofie ihop lärdomar vi fått under dagen och går igenom de fyra viktiga steg som behövs för att driva ett strategiskt hälsoarbete. Hur identifierar vi vad som ska vara i fokus hos oss? Hur argumenterar vi för en satsning? Och hur kan vi koppla det till att få effekt på vår verksamhet likväl som på medarbetarnas hälsa? 

Ann-Sofie Forsmark, grundare av Oxy Group

14.45-15.00 Sammanfattning 

15.00-15.30 Eftersnack, reflektion i dess roligaste format. Här bubblar vi vidare som i en AW. 

Tid och plats
21 oktober 2022
9.00-15.30
Digi Live
Pris

5 500 kr/person

Boka fem, betala för fyra!

Kontakt
Madelene Karlsson
Madelene Karlsson
Jag hjälper dig om du har några frågor om konferensen.
Föreläsare
Ann-Sofie Forsmark
Ann-Sofie Forsmark
Moderator
Ann-Sofie Forsmark började sin bana inom hälsa och friskvård redan 1999 i London. Hon är förutom utbildad hälsocoach och hälsostrateg även civilekonom och ledarskapskonsult och har utbildat och rådgett såväl stora som små organisationer i strategiska hälsofrågor i många år. Hennes passion är att hjälpa människor att göra val och prioriteringar som möjliggör hälsa som en plattform att leva livet från. Ann-Sofie driver konsultorganisationen Oxy Group och podden Health for Wealth.
Fredrik Karlsson
Fredrik Karlsson
VD och grundare av Twitch Health Capital AB
Han är en entreprenör med bakgrund från GIH och Karolinska Institutet, som brinner för att skapa välmående medarbetare och mer produktiva företag. I närmare 20 år har han arbetat med företagshälsa och med kunder som Spotify, Karolinska Institutet, Länsförsäkringar med flera.
Göran Adlén
Göran Adlén
En av Sveriges mest prisbelönta föreläsare
Göran arbetar passionerat som föreläsare, moderator, omvärldsspanare, utbildare, författare, rådgivare och affärsutvecklare. Han är utbildad civilekonom och har genom åren jobbat med stora varumärkesprojekt på namnkunniga reklambyråer, jag har undervisat i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School och på RMI Berghs. Göran är en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare och har skrivit åtta böcker, varav min första blev utsedd till Årets ledarskapsbok. Sedan 2002 har han skrivit sjutton trend- och omvärldsrapporter och över 50 000 personer har lyssnat på dessa genom åren.
Peter Munck af Rosenschöld
Peter Munck af Rosenschöld
VD för Sveriges företagshälsor
Peter är VD för Sveriges företagshälsor och är inbjuden till konferensen för att svara på vad företagshälsan har för roll i friskvårdsarbetet.
Magnus Lindwall
Magnus Lindwall
Professor i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi vid Göteborgs universitet
Magnus Lindwall är professor i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi vid Göteborgs universitet och gästprofessor vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Förutom motivation handlar hans forskning mestadels om fysisk aktivitet, träning och psykisk hälsa. Han är regelbundet aktiv i den offentliga debatten kring pseudovetenskap och populärpsykologi.
Karin Otterbjörk
Karin Otterbjörk
Karin Otterbjörk har en lång erfarenhet från ledarrollen och har de senaste 10 åren varit konsult inom det hon kallar för "mänsklig business" i egen regi samt som Oxy Groupkonsuult. En av Karins spetskompetenser är att förmedla kunskap om hur hjärnan funkar, dess behov av paus och återhämtning samt hur mindfulness kan hjälpa oss både prestera och hålla bättre.
Maria Liljenberg
Maria Liljenberg
HR Specialist Afa Försäkring
Maria är HR-specialist inom Arbetsmiljö och hälsa och HR Business Partner på Afa Försäkring Maria är utbildad inom Hälsopromotion samt Certifierad coach (ICC).

Boka plats på konferensen