Nya LAS - vad är på gång?

Nya regler i lagen om anställningsskydd föreslås träda i kraft i juni 2022. Vad innebär förslaget och vad tycker remissinstanserna? Välkommen till 2,5 timmar digital föreläsning, ställ dina frågor och få svar!

Beskrivning

En modernisering av LAS-reglerna har varit en politisk knäckfråga under flera decennier. Även arbetsmarknadens parter har stått långt ifrån varandra i sin syn på nuvarande regler. För första gången har nu delar av parterna enats om ett förslag som arbetsmarknadsdepartementet skickat ut på remiss. 

Många av remissinstanserna riktar hård kritik. Samtidigt framhåller de parter som enats om förslaget att de måste antas i sin helhet, annars faller överenskommelserna som förslaget grundas på. Vad kommer att hända nu? Blir det en historisk förändring av arbetsrätten, och vad kommer det att innebära i så fall?

Vill du få bättre koll och hänga med i diskussionerna och debatten? Få en ordentlig genomgång av förslaget och inblick i remissinstansernas synpunkter. Hör den kunniga och pedagogiska juristen Annika Elmér förklara, och ställ dina frågor!

Kursen är 2,5 timmes digital föreläsning med utrymme för frågor och diskussioner. Innehållet uppdateras allteftersom läget förändras.

Vem riktar sig kursen Nya LAS - vad är på gång till?

Kursen passar dig som är intresserad av frågan. Både arbetsgivar- och arbetstagarsidan och även dig som är skyddsombud eller arbetsmiljöombud. 

 

Innehåll
  • Från saklig grund till sakliga skäl; vad innebär det?
  • Undantag från turordningen
  • Nya regler avseende så kallad hyvling; heltid är den nya normen
  • Ny anställningsform; särskild visstidsanställning och snabbare konvertering till tillsvidareanställning
  • Frågestund
Föreläsare
Annika Elmér
Annika Elmér
Advokat, EmpLaw Advokater AB
Advokat Annika Elmér har arbetat med arbetsrätt i 20 år och driver idag EmpLaw Advokater AB, en byrå helt inriktad på arbetsrätt. Annika anlitas ofta som föreläsare inom sitt expertområde och uppskattas särskilt för sin förmåga att förklara juridiken på ett pedagogiskt sätt.
Varför läsa kursen?
  • Håll dig uppdaterad i LAS-frågan
  • Ställ dina frågor!
Ämnesområde
Arbetsrätt
Utbildningsnivå
Medel
Pris
2 295 kr/person
Gå 5 betala för 4!
Omfattning

2,5 timmar

9.00-11.30

 

Digi Live - Som om du vore på plats. Delta online. Ställ frågor, känn energin, utvecklas!

Kurstillfällen

Passar inte något av datumen?

Anmäl ditt intresse här för vidare information om nya kunskaper.

Kontakt
Veronika Törnqvist
Veronika Törnqvist
Konferensansvarig. Jag hjälper dig om du har några frågor om utbildningen.

Nya regler i lagen om anställningsskydd föreslås träda i kraft i juni 2022. Nya LAS - vad är på gång är en 2,5 timmar digital föreläsning. Vad innebär förslaget och vad tycker remissinstanserna?