Vad är cookies?

En cookie (kaka) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner och en bättre upplevelse genom att korta ner tiden för besökaren att ladda en sida mm. 

Det finns två typer av kakor

Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

arbetsmiljoforum.se använder båda typer av kakor för att spara statistik om hur många besökare vi har och vilka sidor de besöker. 

Använd sajten utan kakor

Det går bra att använda webbsajten även utan kakor. Vill du stänga av användningen av kakor gör du det i inställningarna för din webbläsare.