Maria Steinberg

En av Sveriges absolut främsta experter på området och en mycket engagerad och uppskattad föreläsare! Maria Steinberg är docent i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet och har skrivit många artiklar och egna böcker inom ämnet samt är medförfattare till material som publicerats både i Sverige och internationellt.

Varför ska man gå kursen?

Den gör deltagarna bättre rustade att möta arbetet med arbetsmiljöfrågorna. Dessutom får man genom ökad kompetens bättre gehör i arbetsgruppen. Kursen ger förutom nya insikter ökad status åt arbetsmiljöarbetet. Kunskaperna gagnar både arbetsplatsen och den enskilda kursdeltagaren.

Vem ska gå kursen?

HR-personal och förtroendevalda (fack och skyddsombud) är en klockren målgrupp. Många mycket erfarna huvudskyddsombud och regionala skyddsombud med stor kunskap har ofta bekräftat att de har stor nytta av fördjupning i ämnet. HR-specialister och ansvariga kan ofta mycket arbetsrätt, men betydligt mindre arbetsmiljörätt och har därför direkt nytta av kursen.

Vad är unikt med kursen?

Alla deltagare är ute i arbetslivet, samtalen blir därför mycket relevanta, intressanta och dynamiska. Frågorna kommer direkt och konkret att djupare beröra arbetslivets utmaningar. Här möts olika befattningar och branscher samt offentlig förvaltning. Det är unikt att representanter för arbetstagare och arbetsgivarsidan möts i ett gemensamt samtal om arbetsmiljön och de regler som gäller. Det är helt enkelt en dynamisk kurs som många har stor praktisk nytta av. Dessutom medverkar flera ansedda experter.

Sagt om utbildningen

"En mycket intressant utbildning som ger många konkreta verktyg och intressanta diskussioner. Det har varit högt till tak och jag gillar verkligen innehållet och bredden på kursen! Maria Steinberg får det att låta roligt och lätt. Hon känns inte som en paragrafryttare – trots att hon är så kunnig."
- Sari Rosenström, Ergonom, Volvo Personvagnar

Läs mer om kursen Arbetsmiljörätt 15hp här >>