Earth Hour - lördag 25 mars 20:30

2017-03-24

Arbetsmiljöforum och vår tidning Du&jobbet uppmanar kunder och läsare att delta i Earth Hour nu på lördag 25 mars 20.30!

Earth Hour, världens största miljömanifestation, startades 2007 av Världsnaturfonden WWF. Tanken är att förena människor över hela jorden genom en konkret handling vid samma tidpunkt: att släcka ljuset för att påminna om behovet av en mer hållbar livsstil.

I morgon, lördag, är det dags för Earth Hour mellan klockan 20.30 och 21.30.

Allt fler kommuner, företag och arbetsplatser runtom i Sverige ordnar egna klimataktiviteter i samband med Earth Hour: föreläsningar, klimatanpassade menyer i personalmatsalen, fototävlingar m m. I år kommer timmen att märkas genom att en lång rad kända byggnader i Sverige och utomlands kommer att vara svarta. På många håll kommer gatubelysningen att släckas ned, det anordnas konserter m m.

Som många andra försöker vi alltid tänka och agera klimatsmart. Det kan röra sig om allt från källsortering, att vi använder LED lampor i vårt belysning till att vi ser till att resa med tåg istället för bil och flyg. Vi utvecklar också digitala utbildningar som på sitt sätt minskar miljöpåverkan genom att de genomförs online och inte kräver några resor till och från utbildningslokaler. Men vår främsta insats är kanske att vi sedan ett par år tillbaka både erbjuder och uppmanar alla våra kursdeltagare till att använda dokumentationen digitalt och därigenom drastiskt har minskat på mängden pappersutskrifterna.

Var med och påverka du också!

Vill du läsa mer om Earth Hour kan du läsa här: Earth Hour tips och inspiration